Toggle
Είστε εδώ:Διαφημιστείτε»Τι είναι η τροχοβίλα;»Eblogus - Τι είναι η τροχοβίλα;

05 Απριλίου 2017

Τι είναι η τροχοβίλα;

Αναλύοντας κυριολεκτικά το όνομά τους, οι τροχοβίλες είναι μικρές ή μεγάλες βίλες δηλαδή κατοικίες που βρίσκονται πάνω σε τροχούς δηλαδή σε ρόδες, ενώ συχνά αποκαλούνται και ως σπίτια που μετακινούνται. Το ότι βρίσκονται βέβαια πάνω σε τροχούς δεν σημαίνει ότι πρόκειται για τροχόσπιτα που χρησιμοποιούνται για ταξίδια, ούτε βεβαίως αποτελούν κάποιο είδος μεταφορικού μέσου. Αντιθέτως αποτελεί μια πολύ καλή λύση για σταθερή και μόνιμη κατοικία, που όπως έχουμε ήδη αναφέρει συνδυάζει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις την καθιστούν ιδανική και πλέον βολική επιλογή για τη διαμονή κάποιου ανθρώπου, με οικογένεια ή χωρίς.

Οι τροχοβίλες συνήθως ίσως είναι με βεβαιότητα η πιο ιδανική λύση για κατοικίες στην εξοχή, για να γίνουν γραφεία, για να χρησιμοποιηθούν σε εκθέσεις, σε οργανωμένα εργοτάξια ή ακόμα και για μόνιμες κατοικίες, ενώ αποτελούν νόμιμα μια κατοικία σε οικόπεδα που είναι εντός αλλά και εκτός σχεδίου της πόλης, αφού έτσι και αλλιώς δεν απαιτείται η έκδοση πολεοδομικής άδειας. Αυτή είναι μια βασική διαφορά τους από τα υπόλοιπα σπίτια, είτε που χτίζονται από τα θεμέλια είτε είναι προκατασκευασμένα με άλλη λογική. Διαφέρουν επίσης σημαντικά και από τα γνωστά μας τροχόσπιτα, γιατί δεν αποτελούν μια περιστασιακή διαμονή ή ένα μέσο για να πηγαίνετε ταξίδια ή να κάνετε camping, αλλά είναι μια μόνιμη λύση για κατοίκηση.

Η κατασκευή τους διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές. Αρχικά μπορούμε να πούμε ότι, κατά κανόνα, πρόκειται για μια κατασκευή που δεν είναι βαριά κι η οποία τοποθετείται πάνω σε κάποια βάση, σε μπετόν ή ακόμα καλύτερα και απευθείας στη γη. Έχει όλα τα δωμάτια που περιλαμβάνονται στα σπίτια όπως είναι το σαλόνι, τα υπνοδωμάτια, το μπάνιο και η κουζίνα, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σας και το μέγεθος του σπιτιού που επιθυμείτε. Μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος και τα τετραγωνικά του σπιτιού ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Επιπλέον, οι τροχοβίλες είναι ήδη έτοιμες και συνεπώς αφού επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο, είναι απλά θέμα ημερών να γίνει η μεταφορά στο χώρο σας και να είναι πλέον κατοικήσιμη. Δεν είναι ανάγκη να υπάρξει καμία άλλη προεργασία, αν και είναι εφικτό να κατασκευαστεί εξαρχής μια τροχοβίλα με βάση τις οδηγίες σας όσον αφορά τις διαστάσεις που θέλετε και με την διαρρύθμιση που έχετε σκεφτεί, κάτι όμως που σίγουρα θα απαιτήσει μεγαλύτερο χρόνο παράδοσης καθώς θα είναι κάτι που θα γίνει εκ νέου κι όχι ήδη έτοιμο.

Τα υλικά από τα οποία αποτελούνται οι τροχοβίλες, συνήθως είναι ξύλο για το σκελετό, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στα προκατασκευασμένα ξύλινα σπίτια, όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και μεταλλικός. Από εκεί και πέρα για το εσωτερικό του σπιτιού και τους τοίχους κυρίως τοποθετείται γυψοσανίδα, ενώ εξωτερικά εφαρμόζεται ένα είδος τύπου ξύλου που επιχρίεται με σοβά, είτε και με φύλλα αλουμινίου στην απόχρωση της επιλογής σας, τα οποία προσδίδουν μεγαλύτερη διαχρονικότητα.

Οι τροχοβίλες μπορούν να πάρουν τη μορφή που επιθυμείτε και φυσικά να έχουν και τις αντοχές που εσείς θέλετε έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να μη σας απασχολούν οι μικροεργασίες και τα προβλήματα που βγάζει πάντα ένα σπίτι. Η οικονομία γίνεται μόνο στην τσέπη σας και σε καμιά περίπτωση στο αισθητικό αποτέλεσμα, οπότε και πρέπει να είστε σίγουροι ότι η απόφασή σας αυτή θα είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον.

Χρήσιμα Link