Toggle
Είστε εδώ:Διαφημιστείτε»Ταξίδια - Διακοπές»10+1 Tips για ξέγνοιαστες διακοπές με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο»Eblogus - 10+1 Tips για ξέγνοιαστες διακοπές με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

30 Δεκεμβρίου 2016

10+1 Tips για ξέγνοιαστες διακοπές με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Posted in Ταξίδια - Διακοπές

Έχετε προμηθευτεί δώρα, βαριά μπουφάν, εισιτήρια, έχετε ετοιμάσει βαλίτσες και είστε έτοιμοι για τις γιορτινές διακοπές σας στη Ρόδο. Με αυτοκινητο όμως τι γίνεται? Πως να απολαύσεις όλα τα απίθανα μέρη ενός νησιού χρησιμοποιώντας μόνο τα μέσα μαζικής μεταφοράς? Οι τιμές για να μεταφέρετε το όχημά σας σε νησί ή ακόμη και στην  ηπειρωτική Ελλάδα ή την Πεοπόνησσο, με τα διόδια και το κόστος της βενζίνης, είναι συνήθως απαγορευτικές. Οπότε αν είστε από τους ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν τοπία και διαδρομές στον προορισμό σας, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απαραίτητη αν όχι σωτήρια!

Ορίστε μερικά tips που θα κάνουν την ενοικίαση αυτοκινήτου στα carhirerhodes οικονομικότερη και βολικότερη από ποτέ, για να επικεντρωθείτε μόνο στις διαδρομές που θέλετε να απολαύσετε.

 1. Παρακάμψτε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Για κάθε τι που κλείνετε μέσω πρακτορίου πληρώνετε επιπλέον προμήθεια. Πλέον το να κάνετε μόνοι σας τις κρατήσεις σας μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου είναι πιο εύκολο από ποτέ.
 2. Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλίκι! Όσο νωρίτερα προχωρήσετε στην κράτησή σας, τόσο μεγαλύτερη η ποικιλία των οχημάτων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αλλά κυρίως, τόσο καλύτερη η τιμή της ενοικίασης.
 3. Συγκρίνετε τις τιμές, τις προσφορές, τις παροχές και τα οχήματα. Google is your friend too!
 4. Η ενοικίαση αυτοκινήτου από τα αεροδρόμια είνα ακριβότερη. Αν έχετε την εναλλακτική να νοικιάσετε το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, θα δείτε μία σημαντική διαφορά στο κόστος.
 5. Μην αμελήσετε να γεμίσετε το ντεπόζιτο πριν παραδόσετε το όχημα που έχετε νοικιάσει αν δεν θέλετε να δείτε πιθανόν υπέρογκες χρεώσεις στην κάρτα σας εκ των υστέρων. Εξίσου σημαντικό είναι το να κρατήσετε την απόδειξη από το πρατήριο.
 6. Φροντίστε να εξετάσετε το όχημα που θα νοικιάσετε κατά την παραλαβή και να φωτογραφίσετε πιθανές γρατζουνιές ή μικροζημιές που μπορεί να έχει το όχημα και να τις συμπεριλάβετε περιγραφικά στο έγγραφο που συμπληρώνετε κατά την παραλαβή του.
 7. Μελετήστε προσεκτικά τις δυνατότητες ασφάλισης που σας παρέχονται. Πολλές πιστωτικές κάρτες παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη κατά τα ταξίδια των κατόχων τους, οπότε με την κατάλληλη προσοχή μπορείτε να εξοικονομίσετε ένα επιπλέον ποσό.
 8. Έχετε υπόψη σας ότι οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων χρεώνται ανά 24 ώρες (όχι ημερολογιακά). Χρησιμοποιήστε τες με σοφία αποφεύγοντας τις ώρες που δεν σας είναι απαραίτητο.
 9. Οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, σας δίνουν την δυνατότητα εξαργύρωσης πόντων από χρήση πιστωτικών καρτών ή προνομίων που απολαμβάνουν κάτοχοι καρτών frequenttraveller.
 10. Η παράδοση του οχήματος που έχετε νοικιάσει, στο σημείο από όπου το παραλάβατε είναι συνήθως οικονομικότερη. Μην ξεχάσετε να κάνετε την σχετική ερώτηση για να προσαρμόσετε τα πλάνα σας αντίστοιχα.
 11. Οι μικρότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων μπορεί να μην έχουν τα νεότερα μοντέλα που κυκλοφορούν, αλλά σίγουρα θα βρείτε εκεί τις οικονομικότερες λύσεις.

Χρήσιμα Link